Loading

Requesting location access...

Something went wrong while loading pickup times.

Select pickup time

Loading
Loading

Select pickup location

  Loading

  Select delivery option

   Loading

   Enter your postal code

   No pickup locations near you. Try another postal code. Delivery rates are unavailable for your postal code or cart contents.

   Loading

   Inventory by location

   🚚 Delivery as usual during MCO 🚚

   3 Tips Sebelum Memulakan Perjalanan Pulang Ke Kampung

   raya bus

   Bila hendak pulang ke kampung, mesti anda terbayangkan kesesakan jalan raya, tandas di R&R dan juga pemandangan ladang kelapa sawit di sepanjang lebuhraya. Oleh itu, bagi memastikan perjalanan pulang ke kampung adalah selamat, anda perlu mendapatkan tidur yang mencukupi dan berkualiti.

   Berikut adalah beberapa tips yang boleh digunakan sebelum pulang berhari raya:

   cat sleeping

   1. KEMAS (DE-CLUTTER)   

   Keadaan rumah atau bilik tidur kita yang berselerak, boleh memeningkan kepala. Apa kata, anda bersihkan sebarang barang-barang yang melibatkan kerja-kerja pejabat, kertas-kertas kerja dan susun semula buku atau majalah yang bertaburan serta menyimpan baju-baju yang bersepah di lantai di dalam almari.

   smartphone off

   2. DISCONNECT

   Kita sering menggunakan telefon atau ipad sebelum tidur, kan? Tahukah anda, cahaya daripada gajet-gajet tersebut boleh menyebabkan anda untuk lebih sukar tidur? Kurangkan penggunaan gajet-gajet dan gantikan dengan membaca buku, melakukan regangan badan atau melukis gambar-gambar makanan yang anda idamkan. Hmmm, sedap!

   socks car

   3. SARUNG KAKI (WRAP UP)

   Jika anda ingin tidur dengan cepat, anda hanya perlu menggunakan sarung kaki. Kedengaran pelik, bukan? Dengan memakai sarung kaki ketika tidur, ia dapat membantu mengawal suhu badan dan ini akan membolehkan anda untuk mendapatkan tidur yang berkualiti.

   Tidur lebih nyenyak atas tilam sonno. Dapatkan wang kembali sepenuhnya jika anda tidak puas hati selepas 100 malam. Layari sleepsonno.com

    

   Related Posts

   Losing Sleep during CMCO? Here's 3 Ways to Sleep Better during a Lockdown
   Losing Sleep during CMCO? Here's 3 Ways to Sleep Better during a Lockdown
   Who does not love a good night’s sleep? Chances are you are not the only one trying to figure out a way to sleep better
   Read More